top of page

Att tänka på före, under och efter spraytan

Före behandlingen

För att få ett så bra resultat som möjligt rekommenderar vi att du inte använder någon bodylotion eller parfym samma dygn som din behandling då detta kommer att försämra ditt resultat. Du skall inte heller ha smink men kommer du sminkad finns möjligheten att ta bort det på plats med sminkborttagningsservetter anpassade för spraytan.

Skrubba gärna kroppen 1-2 dygn innan du kommer till oss. (Aldrig i anslutning till behandlingen)

Ha med dig mörka oömma kläder och underkläder som du kan byta om till efter du gjort din soldusch eftersom bronzern i lotionen kan färga av på kläderna. Färgen är vattenlöslig och bör gå det bort i tvätten utom på siden eller nylon som kan vara extra känsliga material.

Behandlingen

Före själva solduschen kommer du att bli informerad av vår kunniga personal om vad du bör tänka på i samband med behandlingen. Allt för att du redan från första besöket ska uppnå ett så bra resultat som möjligt och att din solbränna blir optimal. Du går in i omklädningsrummet helt privat och efter lite pyssel är det dags att gå in i kabinen. Du kan välja om du vill behålla några underkläder på. Efter ca 2 minuter kliver du ut ur kabinen och har nu en skimrande solbränna som kommer att intensifieras i upp till 24 timmar. Direkt efter duschen kan du sätta på dig kläderna och du har upplevt din första VersaSpa behandling.

Eftersom färgen fortsätter att intensifieras ca 15-24 timmar efter din behandling rekommenderar vi att du gör din spraytan 1-2 dagar före ett event.

 

Efter behandlingen

Duscha inte de närmaste 6-8 timmarna och använd inget smink (ögonmakeup går bra). Du bör inte heller utsätta dig för fysisk ansträngning som träning eller bastubad under dessa timmar. Om du blir varm, svettas eller på annat sätt utsätter din hud för fukt blir inte resultatet det absolut bästa. Smörj in dig med oljfri bodyloion tidigast 24h efter ditt besök. Det är viktigt att återfukta huden efter dusch eller bad så man får behålla färgen så länge som möjligt.

Undvik produkter innehållande alkohol eller olja den närmsta veckan.

När du upplever att det mesta av din färg börjar försvinna så kan du med fördel peela dig när du duschar eller använda en tvättsvamp att gnugga bort resterna av färgen med.

bottom of page